Om mig

UsmallJag heter Ulrika Jonasson-Borggren är familjeterapeut, handledare och specialpedagog. Jag är gift med Mikael Borggren, som är kommissarie inom polismyndigheten i Västra Götaland. Mikael har varit iväg på utlandstjänstgöring vid fem tillfällen både inom FN och EU, varav jag har varit med om de två senaste: Sudan mellan 2005-2007 och Afghanistan 2013-2014. Afghanistaninsatsen blev ett gemensamt projekt på ett nytt sätt. Detta skriver jag om i boken 360 dagar med Afghanistan. Boken innehåller mina och Mikaels dagböcker, intervjuer med experter, aktuell forskning samt tips och verktyg för hur man tillsammans och var sig klarar av tiden då den ene tjänstgör utomlands. Som en handbok.

Genom åren har jag byggt upp ett stort och brett nätverk som spänner över kultur, hälsa, näringsliv, skolor, föreningar/organisationer, socialtjänst, myndigheter m.fl. En människa kan inte förändra världen men tillsammans och i team med gemensamt mål kan vi åstadkomma resultat som varar över tid och på alla nivåerna individ-, grupp och organisationsnivå. Och att göra skillnad på riktigt!

Mina uppdrag är bl.a föreläsningar, handledning och konsultationer. Jag genomför paketering och skräddarsydda lösningar utifrån uppdragsgivarens önskemål och behov.

Jag föreläser om

  • NPF – neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ur ett livsperspektiv
  • Tydliggörande pedagogik
  • Hedersrelaterat problematik
  • Roller, relationer och utlandstjänstgöring

Tidigare uppdragsgivare: grundskola, gymnasium, universitet, föreningar och organisationer, kommuner, myndigheter m.fl.

Kontakta mig för mer information.

Utbildning

2001-2003 Familjeterapeut, GSI, Göteborgs Socialpsykologiska Institut, Göteborg
1997 Tidiga Störningar fortsättningskurs, Göteborgs Universitet
1995-1997 Specialpedagog, Göteborgs Universitet
1982-1984 Förskollärare, Lärarhögskolan, Kristianstad
Samt fristående kurser i psykologi, pedagogik, ledarskap, organisationsutveckling, integration m.fl.